Meer over de levensduur van matrassen - Preston Slaapcomfort
Favicon Preston

Meer over de levensduur van matrassen

Een goed werkend matras is erg belangrijk voor uw nachtrust, maar na verloop van tijd verliest zelfs het beste matras zijn veerkracht wat kan leiden tot toenemende drukpunten en ongemak tijdens het slapen. In deze blog leest u waarom het belangrijk is om vroegtijdig uw matras te vervangen als dit nodig is, welke signalen u kunt herkennen van een matras dat aan vervanging toe is en welk nieuw matras voor u de beste keuze is.

Waarom moet mijn matras vervangen worden?

Na verloop van tijd verliest een matras zijn veerkracht, wat kan leiden tot toenemende drukpunten en ongemak tijdens het slapen. Uw matras absorbeert naarmate de tijd vordert steeds meer transpiratievocht, wat de hygiëne en frisheid ervan kan beïnvloeden. Veranderingen zoals gewichtsveranderingen, lichamelijke klachten of veranderde slaapvoorkeuren, kunnen ervoor zorgen dat uw huidige matras niet meer aan uw wensen en behoeften voldoet. Het tijdig vervangen van uw matras zorgt dan ook ervoor dat uw lichaam zich optimaal kan ontspannen tijdens de slaap, wat essentieel is om rug- en nekklachten te voorkomen en een rustige nachtrust te bevorderen.

Signalen dat uw matras vervangen moet worden

Als uw matras aan vervanging toe is, zijn er duidelijke signalen waar u op kunt letten. Denk aan het doorzakken of inzakken van uw matras of een matras dat begint te kraken, piepen of geluid maakt wanneer u beweegt. Ook als u regelmatig wakker wordt met meer pijn dan toen u ging slapen kan aangeven dat uw matras niet meer de juiste ondersteuning biedt. Daarnaast is het een slecht teken als u continu slecht of onrustig slaapt, uw matras opeens 'te hard' aanvoelt of u steeds meer vlekken in uw matras ziet. Tot slot speelt de leeftijd van uw matras een grote rol. Over het algemeen wordt geadviseerd om een matras elke 7-10 jaar te vervangen, omdat de materialen in die tijd hun veerkracht en ondersteuning verliezen. Het is belangrijk om te weten dat matrassen, toppers, boxsprings en bedbodems allemaal een verschillende levensduur hebben:

- Matrassen, ook boxspring matrassen, hebben doorgaans een levensduur van ongeveer 10 jaar.

- Toppers hebben een kortere levensduur, meestal rond de 5 jaar.

- Bedbodems, zowel latten als boxsprings, hebben ruim 2 keer de levensduur van het matras, wat neerkomt op zo'n 20-25 jaar.

Door de benoemde signalen te herkennen en u bewust te zijn van de levensduur van uw slaapproducten, kunt u op tijd uw matras, topper of bijvoorbeeld bedmeubel vervangen voor een betere slaapervaring.

Voor welk nieuw matras kunt u het beste kiezen?

Voor het kiezen van een nieuw matras is het raadzaam om advies in te winnen van adviseurs bij een van onze verkooppunten. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van een matras dat niet alleen comfortabel is, maar ook voldoet aan uw specifieke behoeften en voorkeuren. Een adviseur kan rekening houden met factoren zoals uw slaaphouding, eventuele rugklachten, allergieën en zelfs uw voorkeur om 'warm of koel' te slapen. Hierdoor kunt u een weloverwogen keuze maken die niet alleen bijdraagt aan een goede nachtrust, maar ook helpt om de kans op bijvoorbeeld bedwantsen te verkleinen door het gebruik van onder andere geschikte materialen.

De Preston verkooppunten

Uw zoektocht naar slaapcomfort begint bij Preston Slaapcomfort. Met verkooppunten verspreid door heel Nederland, is er altijd een verkooppunt bij u in de buurt. De specialisten in deze winkels zijn er trots op om u te helpen met eersteklas service en het aanbieden van de Preston Slaapcomfort collectie.