Waar op letten bij bedwantsen - Preston Slaapcomfort
Favicon Preston

Waar op letten bij bedwantsen

U heeft vast wel eens gehoord van kleine insecten genaamd bedwantsen. Bedwantsen variƫren in kleur van wit tot roodbruin en voeden zich 's nachts met het bloed van mensen en huisdieren. Omdat ze zich goed kunnen verstoppen in naden en kieren van bijvoorbeeld uw matras, beddengoed of bedframe, is het belangrijk om te weten hoe u deze vervelende beestjes kunt voorkomen.

Inspecteer en houdt uw slaapkamer schoon

Controleer regelmatig uw matras en beddengoed op kleine, donkere vlekjes, en houd uw slaapomgeving schoon door regelmatig te stofzuigen en eventueel een stoomreiniger te gebruiken. Minimaliseer schuilplaatsen door rommel onder en rond uw bed te vermijden, was regelmatig uw beddengoed op hoge temperatuur en zorg elke dag voor frisse lucht in uw slaapkamer. Weet u niet hoe bedwantsen er precies uit zien? Op deze site ziet u enkele voorbeelden, ook hoe een beet van een bedwants er bijvoorbeeld uit ziet.

Kies voor een kwalitatief matras

Een kwalitatief matras kan helpen om het probleem van bedwantsen te verminderen, hoewel ze nooit helemaal voorkomen kunnen worden. Een goed matras biedt een dichte en stevige structuur die minder schuilplaatsen biedt voor bedwantsen om zich te verstoppen. Hierdoor kunnen ze minder gemakkelijk nestelen en zich voortplanten. Bovendien kunnen sommige matrassen behandeld zijn met materialen die bedwantsen weren of doden, waardoor het risico op een plaag verder wordt verminderd. Mocht u toch te maken krijgen met een plaag, adviseren we een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen. Zij weten als geen ander hoe u deze plaag kunt bestrijden.

Let op voor bedwantsen buiten de deur

Ook buiten de deur is het belangrijk om waakzaam te zijn, bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent (vooral in de hotels en hostels zelfs). Bedwantsen kunnen gemakkelijk in uw tas of koffer kruipen en zich tussen uw kleding en bagage verstoppen. Eenmaal thuis zijn bedwantsen moeilijk weg te krijgen.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om voor vertrek uw bagage zorgvuldig te controleren. Op uw vakantieadres kunt u bijvoorbeeld uw tas of koffer op een rek in de badkamer plaatsen, met een paar centimeter afstand van de muur. Een andere goeie tip is om nooit uw koffer onder het bed leggen. Controleer ook de naden van het matras en vermijd kamers met een zoete, vieze geur, aangezien bedwantsen vaak naar amandel of koriander ruiken (bron: GGD).

Bij thuiskomst is het raadzaam om uw koffers en tassen niet meteen naar uw slaapkamer te brengen. Pak ze buiten de slaapkamer uit en doe de vuile was direct in de wasmachine. Behandel tot slot de koffers eventueel grondig met heet water om mogelijke bedwantsen te verwijderen.

Door de bovenstaande maatregelen te nemen, kunt u genieten van een zorgeloze vakantie en verkleint u de kans dat u bedwantsen ongewenst mee naar huis neemt.

Heeft u toch nog vragen?

Mocht u toch nog vragen hebben over dit onderwerp, kunt u altijd contact met ons opnemen of langs gaan bij een van onze verkooppunten. De adviseurs bij deze verkooppunten kunnen extra toelichting geven en op basis hiervan indien gewenst bepaalde adviezen uitbrengen. Waarom advies belangrijk is voor uw slaapcomfort, leest u hier.

De Preston verkooppunten

Uw zoektocht naar slaapcomfort begint bij Preston Slaapcomfort. Met verkooppunten verspreid door heel Nederland, is er altijd een verkooppunt bij u in de buurt. De specialisten in deze winkels zijn er trots op om u te helpen met eersteklas service en het aanbieden van de Preston Slaapcomfort collectie.