De zin en onzin van een topdekmatras

Heb ik een topdekmatras nodig?

Iedereen heeft het erover dat na het kopen van een nieuw bed, men nog nooit zo heerlijk heeft geslapen als toen. Veel mensen vragen zich af hoe ze het al die tijd hebben volgehouden en waarom ze niet eerder een nieuw bed of boxspring hadden aangeschaft. Maar weinig mensen hoor je over een belangrijk element van het bed, de topdekmatras of topper. Bij veel boxsprings hoort een topper bij het geheel of wordt deze vaak in de prijs verwerkt. Maar is een topper ook echt nodig? Is een matras alleen, niet voldoende? Voor veel tweepersoons bedden is het een must om een topper te hebben, puur om de vervelende naad tussen de twee matrassen te minimaliseren. Maar een topper zorgt ook voor een simpele verlenging van de levensduur van je bed door een extra laag te creëren tussen jou en je matras. Een extra laag die ervoor zorgt dat er geen vuil en transpiratie in aanraking komt met het matras.

In sommige situaties is een topdekmatras een overbodige luxe. Bij het aanschaffen van een boxspringset waarbij de matrassen al heerlijk zacht en comfortabel van zichzelf zijn, zorgt dit ervoor dat de ergonomische ondersteuning teniet gedaan wordt. Ook in de tegenovergestelde situatie waarbij de matras ‘op’ is en helemaal doorgezakt is, is het aanschaffen van een topper een verspilde moeite. Een goede topper is in sommige situaties dus alles behalve goed.

Wanneer wel een topper:

·         Als je je eigen matras te hard vindt.

·         Als je veel transpireert en/of vaak de tijk wilt wassen

·         Als je de naad tussen twee matrassen wilt verminderen

 

Wanneer geen topper:

·         Als je (door middel van een slaaptest) een gepersonaliseerde matras hebt aangeschaft

·         Als je matras doorgezakt is of als je de individuele veren van een matras voelt ‘prikken’ en met de aanschaf de levensduur van je bed probeert te verlengen.

 

Het beste is dus om je goed te laten adviseren als je op zoek bent naar een topdekmatras, want wellicht is het verstandiger om simpelweg een nieuw matras te kopen!

Preston in het nieuws

Voordeel bij alle Preston winkels
In de nieuwe folder staan weer een aantal mooie aanbiedingen voor een nog b
Afvalbeheerbijdrage matrassen
Stimulatie
Wist u dit?
Slaap. Het blijft een beetje een vaag begrip. Daarom hebben we hier een paa
Slaap lekker
Zalig slapen, wie droomt er niet van? Lekker slapen, het lijkt allemaal zo