De zin en onzin van een topdekmatras - Preston Slaapcomfort
Favicon Preston

De zin en onzin van een topdekmatras

U overweegt wellicht de aanschaf van een topdekmatras, maar staat voor de vraag: Wat is nu eigenlijk de zin en onzin van dit extra comfortlaagje op uw bed? Wij helpen u graag een handje.

Heb ik een topdekmatras nodig?

Bij veel boxsprings hoort een topper bij het geheel of wordt deze vaak in de prijs verwerkt. Maar is een topper ook echt nodig? Is een matras alleen, niet voldoende? Voor veel tweepersoonsbedden is het een must om een topper te hebben, puur om de vervelende naad tussen de twee matrassen te minimaliseren. Maar een topper zorgt ook voor een simpele verlenging van de levensduur van uw bed door een extra laag te creëren tussen u en uw matras. Een extra laag die ervoor zorgt dat er geen vuil en transpiratie in aanraking komt met het matras.

In sommige situaties is een topdekmatras een overbodige luxe. Bij het aanschaffen van een boxspringset waarbij de matrassen al heerlijk zacht en comfortabel van zichzelf zijn, zorgt dit ervoor dat de ergonomische ondersteuning teniet gedaan wordt. Ook in de tegenovergestelde situatie waarbij de matras ‘op’ is en helemaal doorgezakt is, is het aanschaffen van een topper een verspilde moeite. Een goede topper is in sommige situaties dus alles behalve goed.

Wanneer wel/geen topper nodig

Wanneer wel een topper:

Als u uw eigen matras te hard vindt.
Als u veel transpireert en/of vaak de tijk wilt wassen.
Als u de naad tussen twee matrassen wilt verminderen.

Wanneer geen een topper:

Als u (door middel van een slaaptest) een gepersonaliseerde matras hebt aangeschaft.
Als u matras doorgezakt is of als u de individuele veren van een matras voelt ‘prikken’ en met de aanschaf de levensduur van uw bed probeert te verlengen.

Het beste is dus om u goed te laten adviseren als u op zoek bent naar een topdekmatras, want wellicht is het verstandiger om simpelweg een nieuw matras te kopen!

De Preston verkooppunten

Uw zoektocht naar slaapcomfort begint bij Preston Slaapcomfort. Met verkooppunten verspreid door heel Nederland, is er altijd een verkooppunt bij u in de buurt. De specialisten in deze winkels zijn er trots op om u te helpen met eersteklas service en het aanbieden van de Preston Slaapcomfort collectie.