Afvalbeheerbijdrage matrassen - Preston Slaapcomfort
Favicon Preston

Afvalbeheerbijdrage matrassen

Een goede nachtrust is belangrijk. Daarom is er voor iedereen een passend matras te vinden. Ook wij als Preston dealers staan klaar om u te adviseren wat voor u het beste Preston matras is. 

Stimulatie recycling matrassen.

Als u die keuze eenmaal gemaakt heeft, zal u afscheid moeten nemen van uw oude matras. De Preston dealer zal u vaak daarvoor, tegen een vergoeding, willen ontzorgen door uw oude matras af te voeren of u levert hem zelf in bij de lokale milieustraat. In één jaar tijd worden er 1.6 miljoen matrassen in Nederland afgedankt. Dat is een stapel van bijna 300 kilometer hoog oftewel 1000 keer de Eiffeltoren! In een enkel geval worden deze matrassen al ter recycling aangeboden, maar de rest belandt in een verbrandingsoven. Slecht voor het milieu en onnodige vernietiging van grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Hier moet verandering in gebracht worden. Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of u nu producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, winkelier of consument. Om in deze keten het recyclen van matrassen te stimuleren is er vanaf 1 januari 2022 een verplichte afvalbeheerbijdrage (ABB) ingesteld op elke nieuw verkochte matras. Hiermee worden de hogere kosten van recycling t.o.v. afvalverbranding gesubsidieerd. De stichting Matras Recycling Nederland (www.mrn.nl) is verantwoordelijk voor de afhandeling én voor het behalen van de doelstelling: 75% van alle matrassen te recyclen in 2028! Voor 2022 is de verplichte afvalbeheerbijdrage vastgesteld op €2,60 excl. BTW / €3,15 incl. BTW per matras (of topper). Deze zal apart berekend worden op de factuur bij aanschaf van een matras of topper of verwerkt zitten in een bijdrage die uw Preston winkelier berekent voor het afvoeren van de matras, zodat deze voor recycling aangeboden kan worden. Met elkaar dragen we een steentje bij aan duurzaamheid! Dat slaapt net weer een stukje lekkerder.

De Preston verkooppunten

De Preston organisatie heeft veel winkels in Nederland. Er is er dus altijd wel een voor u in de buurt om eens gezellig te komen kijken. De Preston specialisten munten uit in hun service, klantvriendelijkheid en de kwaliteit van hun producten.